Home 2016 April 13

Daily Archives: 13 April, 2016

Viktimat…kush i mbron?

Nga Jeta Tocila Shkurti Besoj keni dëgjuar për bullizmin, atë fenomenin fatkeqësisht të frikshëm që shfaqet kudo mes njerëzve, në varësi të moshave e rrethanave....

PËR C’FARË SHËRBEN KARTA E SHËNDETIT ?

Nga Olsjan TOPALLI Karta e shëndetit mund të quhet një nga premtimet e mbajtura të qeverisë. Kjo përsypozohet të ketë në thelb të sajë lehtësira...

Shkolla shqiptare nuk mund t’i përvetësojë praktikat perëndimore për mësimin e fesë…

Nga Ndue Ukaj  Sepse, shoqëria shqiptare, ka vite që përpëlitet të përvetësojë demokracinë perëndimore dhe ende nuk ia ka arrit ta bëj një gjë të...

Mos bashkiakëve u ka rënë sëmundja e tërbimit?

Nga Ylli Dylgjeri I keni parë besoj Kryetarët e Bashkive këtë jave në media. Janë ndryshe. Janë zverdhur, transformuar e bërtasin në publik. Kanë dalë nga...

Mbi qytetin e njeriut. Iki. Vij…

Nga Alban Bala Sa i madh eshte ky udhetim! Bota kaq e vogel Brenda dores se nje deshire qiejt jane fytyra Pyetjet kane mbetur ne ajer si...

Faleminderit z. Bujar Nishani,

Nga Flutura Acka Kauza per Parkun eshte kauze e Shoqerise Civile dhe e asnje partie. Partite qe e duan Atdheun jane te mireseardhura ne keto...

PROBLEMI DHE ZGJIDHJA JEMI VETEM NE

Nga Alfons ÇUPAJ Një ditë pozitive lidhet ngushtësisht me njerëzit me të cilët kemi kontakte dhe ambientin që na rrethon. E gjitha fillon që tek...

Feja në shkolla, a jemi gati?

Nga Arian Galdini Ngasja për tu përfshirë në këtë debat vjen ngase për shumë vite e kam patur etikën si një nga elementët bazë të...

Shqipëria para ndryshimeve dramatike: Çfarë na pret?

Nga Mentor Kikia Askush nuk e di me saktësi se sa shpitarë kanë braktisur vendin e tyre gjatë vitit të fundit, apo muajt e parë...

Kadare “transferohet” në Kosovë

Në Shqipëri, viti 2016 është shpallur viti i Kadaresë. Kur në Tiranë ka rënë vrulli i festimeve të janarit, muajit që shënon ditën e...