Home KRYESORE Fizikanti i famshem anglez, Stephen Hawking kthehet ne besimtar…?

Fizikanti i famshem anglez, Stephen Hawking kthehet ne besimtar…?

Fizikanti i famshem anglez, Stephen Hawking, pas një qëndrimi shumëvjeçar si ateist duket ka ndryshuar bindje. Ai ka befasuar komunitetin shkencor kur njoftoi gjatë një fjalimi në Universitetin e Kembrixhit se ai besonte se në të vërtetë pas krijimit të universit ishte një formë tjetër e inteligjencës. Duke e prezantuar veten para studentëve në Universitetin e Kembrixhit, shkencëtari me famë botërore Hawking deklaroi se vitet e tij të hulumtimit mbi krijimin e kozmosit e kanë udhëhequr atë për të veçuar një faktor të çuditshëm shkencor, për të cilin ai thotë se, është në shumë mënyra në kundërshtim me ligjet universale të fizikës, te pakten sic shkruan gazeta Impakt. Ky fenomen i çuditshëm të cilin ai e quan “faktori Perëndia”, ka qenë në origjinën e procesit të krijimit dhe duhet të ketë luajtur një rol të madh në përcaktimin e formës aktuale të Universit. Në leksion Hawking i ka thënë audiencës së tij se, nëse ju e gjeni veten të bllokuar në një vrimë të zezë, ka ende shpresë për ju. Ndoshta një ditë Krijuesi i lartë do të shkaktojë një ndryshim të forcës të paçmueshme të vrimës së zezë, dhe do t’iu lirojë ju…

Share: