Home KRYESORE Taksa e Bashkise Tirane per Arsimin eshte antikushtetuese

Taksa e Bashkise Tirane per Arsimin eshte antikushtetuese

Nga Besnik Aliaj

F O K U S : Taksa e Bashkise Tirane per Arsimin eshte antikushtetuese sepse arsimi publik eshte falas. Ajo eshte dhe e pandershme sidomos: per pensionistet, ata qe kane edukuar femijet, per ata qe i cojne ne shkolla private, si dhe per njerezit ne nevoje. Aq me teper qe Qeveria qendrore takson njehere per arsimin …

I bej thirrje cdo Keshilltari Bashkiak te pronocohet publikisht sepse shumica as nuk e dine fare cfare ka ndodhur! Duhet hetuar urgjent menyra e miratimit te ketyre taksave ne Keshill Bashkiak dhe te dale kush ka shkelur ligjin e procedurat e te mbaje pergjegjesi per paligjshmerite. Eshte koha qe Prokuroria te mbroje interesin publik!

Shenim: Sipas Monitor.Al janë rreth 5 milionë euro (650 milionë lekë) që familjet e Tiranës dhe bizneset do të paguajnë për llogari të bashkisë për taksën e përkohshme për infrastrukturën arsimore në vitin 2016.

Share: