Home KRYESORE Shfajesimi i Millosheviçit duhet pare ne kontekst gjeopolitik

Shfajesimi i Millosheviçit duhet pare ne kontekst gjeopolitik

Nga Kreshnik Osmani

Shfajesimi i Millosheviçit dhe dhenia e pafajesise per kasapin e Ballkanit pas vdekjes prej drejtesise se Hages nuk eshte nje akt juridik i ftohte por eshte perpjekja e fundit e Europes poltike per te bere per vete Serbine pasi (de facto) e ka perlarë Rusia.

A do te rikthehet apo jo influenca e Moskes ne Ballkan. A do te kete nje ndarje influencash ndermjet Ankarase dhe Moskes ne Ballkan pas nje pakti te mundshem Erdogan Putin, apo do te kujdeset Uashingtoni qe ta qetesoje Ankarane duke iu pergjigjur kerkesave te saj, per te mos e humbur prej NATO-s nje aleat te madh dhe te rendesishem, kjo nuk eshte fort e qarte.

E vetmja gje e qarte eshte qe Ballkani gjendet serish nen trysnine e morsetes se lojes dhe interesave te medha Lindje-Perendim dhe kush gabon ne raste si keto paguan me shtrenjte nga te gjithe!

Share: