Home KRYESORE Shqiptaret-Jo sandvic, por miq midis BM dhe BE

Shqiptaret-Jo sandvic, por miq midis BM dhe BE

Nga Prof. Dr. Lisen Bashkurti

Shqiptaret nuk jane sandvic midis Britanise se Madhe dhe BE. Shqiptaret jane pjese e Evropes dhe aspirojne dhe punojne per t’u bere pjese e familjes se natyrshme Evropiane.

Shqiptaret kane nje te shkuar, te sotme dhe te ardhme te ndritur bashkepunimi me Britanine e Madhe. Cdo vlere e trashegimise ne bilateralen Shqiptar-MB lypet te ruhet dhe te zhvillohet ne dobi te te dy paleve.

Shqiptaret jane popull i vogel. Si i tille nuk mund te ndikoje ne zgjidhjet e medha Britani-BE. Ne mund te ndikojme ne ruajten dhe zhvillimin e agjendes tone drejt BE dhe ne ruajtjen dhe fuqizimin e bashkepunimit tone bilateral me Britanine e Madhe.

Shqiptaret nuk jane sandvic, por miq midis Britanise dhe BE. Kjo lypet te jete strategjia jone. Te mos rrembehemi nga emocionet, konjuktura dhe konfuzioni i momentit…

Share: