Home KRYESORE Bie hipoteza se njeriu e ka origjinën nga majmuni, ja e vërteta

Bie hipoteza se njeriu e ka origjinën nga majmuni, ja e vërteta

Sipas shkencëtarëve i ngjashëm me krimbin, pikaia gracilens ishte lloj i kordateve primitive fosilet e vetme të të cilave janë gjetur në shkëmbinjtë e petëzuar të Burgess Shale, në parkun nacional Yoho, në lindje të Kanadës.Dy paleontologë kanë arritur të vërtetojnë identitetin e paraardhësit të përbashkët të të gjithë kurrizorëve, peshqve, zogjve, gjitarëve, duke përfshirë edhe njeriun, i cili ka jetuar gjysmë miliard vjet më parë

Kjo krijesë ka pasur miomere, muskujt që janë tipike për kurrizorë, theksojnë në studimin e publikuar në revistën “Biological Reviews” Simon Conway Morris dhe Jean-Bernard Caron nga Universiteti në Toronto.

Duke iu falënderuar progresit të teknikave hulumtuese, veçanërisht të mikroskopit elektronik dy shkencëtarët kanë arritur të vërtetojnë hipotezën, të cilën Conway Morris e ka paraqitur qysh në vitet 70-ta të shekullit të kaluar, por nuk ka pasur mundësi ta dëshmojë me përshkrim të saktë.

Fosilet e para të pikaies i ka gjetur në fillim të shekullit 20 paleontologu amerikan. Charles Doolittle Ëalcott.

Conway Morris dhe Caron kanë konstatuar që pikaia, organizmi me trup të butë ka poseduar miomere. Sigurisht, që ata muskujt janë zhdukur para shumë kohësh, por shkencëtarët kanë arritur të identifikojnë indet lidhëse për të cilët kanë qenë të lidhur.

“Karakteristikë veçanërisht e rëndësishme e kësaj kafshe është prania e të ashtuquajturave notokorde, struktura kërci, të cilat te kurrizorët shndërrohet në bosht kurrizor,” ka thënë shkencëtari kanadez./360grade.al

Share: