Home KRYESORE “BERLINER ZEITUNG” – Berlini pranon të survejohet

“BERLINER ZEITUNG” – Berlini pranon të survejohet

Berlini do ta mbështesë gjerësisht zgjerimin e video-mbikëqyrjes në vende publike. Ky është rezultati i një studimi të kohëve të fundit të kryer nga instituti hulumtues Forsa kryer në emër të Berliner Zeitung.

80 për qind e qytetarëve do të donin për arsye sigurie më shumë kamera në stacionet dhe në vende publike. Në të gjitha grupmoshat, shumica është e qartë dhe nga përkrahës të të gjitha palëve.

Kjo vlen edhe për partnerët e koalicionit qeverisës të cilët kanë zgjedhur pas sulmit në tregune krishtlindjes një zgjerim shumë të kufizuar të mbikëqyrjes. Më skeptikë janë të majtët, por edhe ata janë 57% pro.

Megjithatë, studimi ka një surprizë: Vetëm 42 për qind thonë se kamerat e shtuara e kanë përmirësuar sensin e tyre të sigurisë.

Ky opinion ka të ngjarë të jetë ndikuar nga dhuna në stacionet nëntokësore ku ka pasur gjithmonë mbikëqyrje me kamera. Episodi i fundit ndodhi të premten në mbrëmje kur tre të rinj u sulmuan në nëj stacion metroje nga nëj grup i panjohur.

Natyrisht, të anketuarit dëshirojnë të paktën mundësinë e ndjekjes penale të shkelësve. Për të parandaluar sulmet, ata besojnë te policia. 64 për qind thonë se ndjehen të sigurt në vendet publike, me një prani të fortë të policisë.

Share: