Home KRYESORE Driteron Driteroi!

Driteron Driteroi!

Nga Lisen Bashkurti

Thane se iku Driteroi,
Sa shume gabuan miqte dhe armiqte e tij,
Si mund te vdese abetarja ime,
Ne vargjet e para eshte Driteroi;

Si mund te zhduket bota ime,
Lirika e se ciles eshte Driteroi;

Si mund te largohet humori im,
Shpotite e te cilit quhen Dritero;

Si mund te na lene letrat shqipe,
Ke bie era e kendshme Dritero;

Si mund te shuhet biblioteka jone,
Qe fund e krye eshte Driteroi yne;

Jo, jo gabohen miqte dhe armiqte, Driteroi nuk pyet per te liqte…

Vdiq nje njeri…
Por kurre Driteroi yne,
Driteron perjete…

Me mall, mirenjohje per mikun tim te shtrenjte Dritero…

Share: