Home KRYESORE Zbulimi i mjekëve shokon botën: Nuk e besojmë dot se çfarë kanë...

Zbulimi i mjekëve shokon botën: Nuk e besojmë dot se çfarë kanë pirë njerëzit si ilaç

Kanibalizmi është i ndaluar me ligj, por kjo nuk ndodhte shekullin e kaluar sepse gjaku i njeriut përdorej si ilaç në Europë. Ky nuk është i vetmi lajm tronditës, pasi edhe nëse e teproni me konsumin e mishit të kuq efektet mund të jenë po aq negative.

Mishi i kuq përmban proteinën mioglobinë me shumicë, por nëse ne e teprojmë me konsumin, pasojat mbi muskujt tanë do të jenë aq të tmerrshëme saqë mund të shkojë deri në paralizën e muskujve. Kjo nuk është pasoja e vetme, pasi konsumimi i tepër i mishit të kuq mund të bëhet shkaktar edhe për “sëmundjen e qeshur”, e cila paralizon sistemin nervor.

Megjithatë ka ende fise në Guinenë e Re, të cilët janë kanibalë. Fisi Fore ka si traditë të hajë pjesëtarët e familjes, pasi ata kanë ndërruar jetë. Ajo që u vu re tek ky fis gjatë një ekspedite antropologjike ishte se ata vuanin nga sëmundja Kuru.

Sëmundja në fjalë zhvillohet si pasojë e një bakteri që gjendet në mishin njerëzor dhe shkakton dridhje të trupit si dhe lëkura merr një ngjyrë kafe. Tani është një çrregullim shumë pak i përhapur, por në mesjetë ka qenë shumë i përhapur./360grade.al

Share: