Home KRYESORE Kush do jetë kryeministri i ri i Kosovës? Ja rezultatet e sondazhit...

Kush do jetë kryeministri i ri i Kosovës? Ja rezultatet e sondazhit nga kompania gjermane

Një prej kompanive hulumtuese gjermane SDR ka kryer një sondazh për zgjedhjet në Kosovë.

Pyetja që iu është drejtuar të pyeturve të këtij sondazhi është: “Cili nga kandidatët për kryeministër e konsideroni si të ndershëm dhe të besueshëm?”.

Sipas këtij sondazhi, rezulton se: Avdullah Hoti është më i ndershmi dhe më i besueshmi me 27.30% respektivisht 30.12%, i dyti është Albin Kurti me 25.30% dhe 24.10%, ndërsa i treti është Ramush Haradinaj me 21.90% dhe 19.10%.

Ndërsa në pyetjen se “Kush mendoni që do të jetë Kryeministri i ardhshëm i Kosovës”, i pari është Avdullah Hoti me 40.4%, i dyti Ramush Haradinaj me 34.2% dhe i treti Albin Kurti me 25.4%.

Share: