Home KRYESORE Per bashkekohesit…

Per bashkekohesit…

Nga Prof. Dr. Lisen Bashkurti

-Rruga drejt suksesit eshte e komplikuar, por suksesi ne vetvete eshte i thjeshte sepse kuptohet dhe vleresohet nga te gjithe;

-Te mos deshperohemi kur deshtojme, por te trishtohemi kur heqim dore nga perpjekjet per sukses;

-Ne cdo sukses sado te rendesishem individual ka gjithnje pjese te kontributit te te tjereve;

-Sukseset jane meteore qe ndricojne vete. Propoganda vetem i mbulon ato me mjegullnaje;

-Shume veshtire eshte te njohesh te tjeret, por akoma me e veshtire eshte te njohesh veveten;

-Tendenca njerezore eshte te mbivleresoje veveten dhe te nenvleresoje te tjeret. Kjo tendence prodhon konflikte dhe menjanon dialogun per zgjidhjen paqesisht te problemeve;

-Respekti per njeriun ne pergjithesi eshte virtyt i cmuar. Servilizmi per njeriun e interesit eshte ves i neveritshem;

-Miresjellja eshte nje gurre qe rrjedh cdo cast te jetes dhe jo nje akt i rralle qe shfaqet rastesisht dhe perkohesisht;

-Paraja eshte vlere e cmuar persa kohe nuk behet nje babezitje qe shkel mbi vlerat njerezore;

-Suksesi i nje lideri nuk qendron ne ate qe premton, por ne ate premtim qe realizon,

-Natyralisht njeriu perpara se te flase meson te degjoje. Ky mesim eshte leksioni numer nje i politikes: meso te degjosh;

-Nuk eshte turp te deshtosh, turp eshte te mos e pranosh deshtimin;

-Le te mos mbetemi peng te se kaluares sepse nuk e ndryshojme dot. Mos te stresohemi nga sfidat e te ardhmes persa kohe nuk kane ardhur. Te perqendrohemi fort tek e sotmja qe bart elemente te kaluares dhe embrione te te ardhmes;

Share: