Home KRYESORE Qeveria e re e Kosovës, me pesë zëvendskryeministra e 18 ministri. Emrat

Qeveria e re e Kosovës, me pesë zëvendskryeministra e 18 ministri. Emrat

Mandatari për formimin e Qeverisë, Ramush Haradinaj në fjalimin e parë para deputetëvë të legjislaturës së re thotë se në Kosovë ka korrupsion në të gjitha nivelet e gjendje të rëndë ekonomike. Por, zotohet se Kosova do të zhvillohet e do të bëhet anëtare e organizatave të rëndësishme ndërkombëtare si në NATO e BE.
Haradinaj tha se Kosovës i është stërgjatur rruga për BE por ky fakt do të ndryshohet dhe Kosova do të bëhet BE, raporton Express.

“Qeveria e Kosovës përbëhet nga parti të ndryshme dhe ju falënderoj për besim”- tha Haradinaj.

Mandatari i qeverisë ka prezantuar edhe kabinetin e tij qeveritar:

Zv kryeminsitër i parë është Behgjet Pacolli, Enver Hoxhaj, Fatmir Limaj e Dardan Gashi.

Ministër i FSK-së- Rrustem Berisha

Ministër i infrastrukturës- Pal Lekaj

Ministër i Financave- Bedri Hamza

Ministër i Shëndetëisë- Uran Ismaili

Ministër i Kulturës- Kujtim Gashi

Ministre e Integrimeve- Dhurata Hoxha

Ministër i Drejtësisë- Abelard Tahiri

Ministër i Punëve të Jashtme- Behgjet Pacolli, raporton Express.

Share: