Home KRYESORE Dritan Kaba: Strehimin social e fitoni me b…, jo me punë e...

Dritan Kaba: Strehimin social e fitoni me b…, jo me punë e përkushtim…

Nga Dritan Kaba

Gallate në komisionin e ligjeve ose strehimi i garantuar nga b…

Sot ne komisionin e ligjeve u diskutua ligji per “Strehimin social”.

Në diskutim ishte edhe strehimi për anëtarët e komunitetit LGBT, që përfitojnë nga projektligji. Çështja është, që këta, ndryshe nga shumë shtresa të tjera shumë të rrezikuara ose në nevojë kanë përparësi vetëm se janë anëtarë të këtij komuniteti.

Pyetja qe u ushtrua ishte si do identifikohen që kërkuesit në emër të LGBT, janë të tillë. U kerkua me vetdeklarim. Disa te tjere kerkuan prova me te forta, si Shen Thanasi qe thote: Pa vene doren ne plage, nuk besoj, dmth qe te shihen live ne jane apo jo pjestare te ketij komuniteti.

Sipas ligjit keta duhet te strehohen menjehere, perpara zjarrfikesve, ushtarakeve apo shtresave te tjera qe kontribuojne realisht per kete vend.

Keshtu per te perfituar strehim social te dashur qytetare duhet ta fitoni me bythe, me pune e perkushtim nuk mundeni.

P.S. (nuk e kam llafin per Rilindjen) per me keto idiotesi qe po fusin ne keto ligje absurde vetem sa i bejne dem ketij komuniteti dhe jo e ndihmojne ate. Kjo eshte nje zgjedhje e tyre per orientimin seksual, jo detyrim per ta. Keshtu qe nuk kane asnje merite te vecante, qe te kene trajtim te vecante.

Share: