Home KRYESORE “KËSHILLË PËR ATA QË E HËNGRËN NGA FOTO E ENVER HOXHËS

“KËSHILLË PËR ATA QË E HËNGRËN NGA FOTO E ENVER HOXHËS

Nga Astrit Patozi

Unë jam gjithmonë kundër çdo lloj dhune, pavarësisht kush e ushtron dhe pavarësisht mbi kokën e kujt bie.

Por nëse duhet të zgjedh patjetër mes atyre që dalin të manifestojnë më 5 maj me fotografinë e Enver Hoxhës, dhe të tjerëve që u qëllojnë atyre me shkopinj, unē preferoj të dytët.
Sepse rastin e parë e konsideroj dhunë më të madhe, që i bëhet publikut shqiptar, kur ende nuk janë tharë plagët e diktaturës komuniste.

Kurse atyre që u lënduan, do t’u sugjeroja që herën tjetër kur tè shkonin në Varrezat e Dëshmorëve të mbanin në duar portretin e Edi Ramës, dhe do ta kishin më të lehtë.

Edhe mesazhin që donin të përcillnin do ta kishin dhënë njësoj, por edhe do t’i kursenin vetes drurin.”

Share: