Home KRYESORE Kokaina nga Shqipëria në duart e Ndranghetas, ja ku investohen paratë

Kokaina nga Shqipëria në duart e Ndranghetas, ja ku investohen paratë

Kryeprokurori i Antimafias Italiane, Federico Calfiero De Raho, ka konfirmuar dhe një herë sot lidhjet mes trafikantëve shqiptarë të drogës e mafias kalabreze Ndrangheta.

Gjatë një konference me të gjtiha strukturat e prokurorive italiane, ai ka theksuar fuqinë ekonomike të mafias italiane e shtirë pothuajse në të gjithë Europën dhe që përmes shoqërive offshore dhe investimeve në biznesin e lojërave të fatit, riciklon paratë e pista duke influencuar tregjet ekonomike kudo qofshin.

“Mafiet nuk janë më ashtu siç imagjoneheshin një herë e një kohë. Janë sipërmarrje në të gjitha drejtimet me pasuri të pakufijshme që ndikojnë në ekonominë reale” ka deklaruar sot Kryeprokurori i Antimafias e Antiterrorizmit italian Federico Calfiero De Raho, gjatë konferencës vjetore “Masat parandaluese ndaj kapitalit; legjislacioni e praktikat e veprimit” mbajtur në qytetin e Venecias.

“Mafia kalabreze, Ndrangheta, tha ai, kontrollon një ekonomi të gjerë përmes trafikut të kokainës që mbërrin me tonelata nga Amerika jugore dhe hyn në Itali përmes porteve të Livornos, Gioa Taura, Napoli e Salerno, por dhe përmes porteve të Adriatikut në Shqipëri”.

Sipas kryeprokurorit të Antimafias, Ndrangheta ka shtrirë duart dhe në veri të Europës përmes një organizimi sipërmarrës që vendos njerëzit e tyre në të gjitha pikat e referimit për biznesin e tyre.

“Tregu i drogës, tha ai, përmes shoqërive offshore investon në shoqëritë e lojërave të fatit, duke bërë qarkullimin e parave e kushtëzimin e tregjeve kudo qofshin”.

“Faktikisht, ka deklaruar De Raho, gjendemi përballë një borgjezie mafioze që merret me shuma parash të pallogaritshme me profesionistë, kontabël e avokatë që shndërrohen në mëndjen e tyre të rafinuar.”/Ora News

Share: