Home KRYESORE Përse Meta nuk po e dekreton Sandër Lleshin si ministër të Brendshëm

Përse Meta nuk po e dekreton Sandër Lleshin si ministër të Brendshëm

Presidenti i Republikës, Ilir Meta nuk eshte shprehur ende me dekret lidhur me propozimin e derguar nga kryeministi Rama per emrin e ri te Ministrit te Brendshem.

Zyrtarisht afati per t’u shprehur eshte deri ne 7 dite. Por burime per “Panorama” bejne me dije se me teper se pritja ne respekt te afatit te sanksionuar me ligj, flitet per nje ‘ngerc’ lidhur me te zgjedhurin e ri, Sander Lleshi.

Behet fjale per faktin nese ai mban nderkohe ndonje pozicion tjeter ne Forcat e Armatosura, apo jo. Per kete, Presidenca i eshte drejtuar me kerkese zyrtare Ministrisë së Mbrojtjes. Ne te cilen i kerkon informacion, nëse Lleshi mban ende ndonje detyre shteterore apo jo.

Kerkesa e Presidences behet ne mbeshtetje te Kushtetutes se Shqiperise. Saktesisht ne nenin 103 të saj ku theksohet: “Ministri nuk mund të ushtrojë asnjë veprimtari tjetër shtetërore. Dhe as të jetë drejtues ose anëtar i organeve të shoqërisë civile. Ministri nuk mund të ushtrojë asnjë veprimtari tjetër përveç detyrës së tij si ministër”.Opinion.al

Share: