Home KRYESORE Organizata nderkombetare dhe Norvegia&Hollanda diskutuan per Paqen e bashkimin e dy Koreve

Organizata nderkombetare dhe Norvegia&Hollanda diskutuan per Paqen e bashkimin e dy Koreve

Më 16 maj u realizua, “Konferenca e Paqes dhe Pajtimit” me temën e partneritetit ndërkombëtar për paqen globale dhe të drejtat e njeriut e cila mbajt në Oslo me pjesëmarrjen e 100 përfaqësuesve politikë dhe shoqërorë nga Norvegjia, Hollanda dhe Koreja e Jugut.

HWPL organizoi këtë ngjarje së bashku me Grupin Ndërkombëtar të Rinisë për Paqen (IPYG) për të diskutuar avokatinë globale për ribashkimin e Koresë dhe mbrojtjen nga shkeljet e të drejtave të njeriut të shkaktuara nga diskriminimi fetar.

Kjo është gjeja me e bukur, një botë paqësore pa luftë si trashëgimi për fëmijët tanë. Dhe kjo mund të arrihet!

“Më shumë se gjithçka tjetër, një botë paqësore pa luftë do të ishte trashëgimia më e madhe për t’u dorëzuar fëmijëve tanë. Nëse një vend i vetëm arrin paqen, nuk do të thotë se bota është bërë paqësore. Paqja duhet të realizohet në të gjithë botën.

Nëse secili person ecën në rrugën drejt paqes, paqja do të arrihet në bashkësinë globale … Ne duhet të kapërcejmë kombësinë, racën dhe fenë, në mënyrë që të mund të bëjmë paqe botërore.

Nuk është një përgjegjësi individuale, por e gjithë bota duhet ta bëjë atë së bashku, “- tha z. Man Hee Lee, Kryetar i HWPL.

Si një drejtuese speciale e eventit, Znj. Min-sun Kim, drejtuese e Organizatës së Paqësimit të Unifikimit të Mbështetjes, deklaroi se HWPL “mund të shërbejë një rol kryesor në ndërmjetësimin e proceseve të paqes midis dy Koreve” dhe u kërkoi pjesëmarrësve bashkëpunim për “shërimin e plagëve ne Gadishullin Koreanik ”.

Ajo pastaj shtoi, “Bashkimi i Gadishullit do të shkojë një hap përpara, ndërsa e gjithë shoqëria ndërkombëtare i kushton vëmendje bashkimit paqesor te dy Koreut. Shpresoj se mund ta bëjmë paqen botërore me pas.

Share: