Home KRYESORE Reagon Papandreu me veton Francë-Hollandë për Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë

Reagon Papandreu me veton Francë-Hollandë për Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë

Nga Shpetim Zinxhiria

Ish-kryeministri grek George Papandreou sot në një deklaratë ka shprehur pakënaqësi për “veton” e Francës dhe Hollandës në Këshillin e Punëve të Jashtme, duke theksuar se:

“Udhëheqësit e BE-së duhet të dërgojnë një mesazh të fortë që respekton angazhimet tona në Ballkanin Perëndimor, veçanërisht në një kohë kur vlerat tona evropiane dhe themelet demokratike, të vendosura pas Luftës së Dytë Botërore, janë duke u vënë në dyshim.

Fillimi i bisedimeve të pranimit me Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë është rezultat i faktit se Ballkani Perëndimor i përket familjes tonë, historisë dhe ardhmërisë sonë të përbashkët”, ka theksuar Papandreu

Share: