Home KRYESORE Clinton: Zuckerberg duhet të paguajë çmimin për dëmin ndaj demokracisë

Clinton: Zuckerberg duhet të paguajë çmimin për dëmin ndaj demokracisë

Mark Zuckerberg “duhet të paguajë një çmim” për atë që po i bën demokracisë, tha Hillary Clinton, pasi  shprehu dyshime nëse zgjedhjet e lira dhe të ndershme ishin të mundshme në vazhdën e vendimit të Facebook për të mos kontrolluar reklamat politike.

Duke folur në New York në një shfaqje të The Great Hack, një dokumentar në lidhje me skandalin e Kembrixhit Analytica, kandidatja për presidente në vitin 2016 përmendi kërcënimin për zgjedhjet e ardhshme si në SHBA edhe në Mbretërinë e Bashkuar, pasi ajo bëri vërejtjet për vendimin e Facebook për të lejuar politikanët që të gënjejnë në reklamat e postuara në platformën më të madhe të rrjeteve sociale.

Deklarata e saj vjen mes spekulimeve që ajo mund të shpallë një kandidaturë të tretë për presidencën.

Ajo tha se ishte e pashmangshme që informacioni i rremë në Facebook të ndikojë në zgjedhje “sepse propaganda funksionon”. Ajo tha se në vitin 2016, lajmi i rremë në Facebook se Papa Françesku e kishte miratuar kundërshtarin e saj, Donald Trump, “me të vërtetë pati një ndikim”.

Ajo shtoi: “Dhe ne po marrim sinjale paralajmëruese gjatë gjithë kohës për atë që po ndodh tani dhe se si ka gjasë të ndikojë në zgjedhjet tona të ardhshme.”

Cambridge Analytica përdori profile false në Facebook për të ndikuar votuesit në zgjedhjet e SHBA, por Klinton tha që kjo ishte vetëm “maja e ajsbergut” për sa i përket sfidave me të cilat përballet demokracia. Sidoqoftë, fjalët e saj të ashpra ishin rezervuar për Facebook.

“Kur Facebook është burimi kryesor i lajmeve për më shumë se gjysmën e popullit amerikan, dhe burimi i vetëm i lajmeve që shumica prej tyre i kushtojnë vëmendje, dhe nëse njofton se nuk ka përgjegjësi për transmetimin e reklamave false si supozohet që ju të merrni informacion të saktë për ndonjë gjë, e lëre më kandidatët që të kandidojnë për zyra? ” tha Klinton. /Opinion.al

Share: