Home KRYESORE Shkruhet një histori e re ndërsa Ungjilli është përhapur përmes ceremonisë së...

Shkruhet një histori e re ndërsa Ungjilli është përhapur përmes ceremonisë së suksesshme të 100,000 diplomuarve të Shincheonji

Një ngjarje e paparë ne bote – Rritja e 100,000 anëtarëve të kongregacionit në një vit. Krijuar përsëri si një kongregacion në nivelin e njohjes së një pastori gjatë studimit biblik prej 6 muajsh. “Rritja gjeometrike, jo fuqia e njerëzve, por e Zotit”

“100,000 njerëz u diplomuan ne nje studim biblik te kursit 10 mujor. Kjo nuk është fuqia e njerëzve, por e Zotit. Kjo është e mundur te ndoidhe vetëm nese Zoti është bashkë ta.”

Shincheonji, Kisha e Jezusit, tempulli i Tabernakullit të Dëshmisë ku kryetari Man-Hee Lee, organizoi ceremoninë e suksesshme me 100,000 pjesemmares dhe u dorezoi personalisht diplomen 10 veteve prej nga 100,000 njerëzve qe ishin regjistruar zyrtarisht si anëtarë të kongregacionit. Ke moment shkroi një histori të re në përhapjen e ungjillit ne bote.

Numri i përgjithshëm i të diplomuarve në këtë ditë ishte përmbledhur në 103,764. Veçanërisht, shkalla e ungjillizmit të këtyre të diplomuarve u konfirmua të ishte 142%, gjë që tregon rritjen gjeometrike të Shincheonji, Kisha e Jezusit është afër.

Në këtë ditë SCJ priti ceremoninë e diplomimit të Qendrës së Misionit të Krishterë Sion Sion. Ceremonia e diplomimit u mbajt njëkohësisht në pjesë të ndryshme të botës për shkak të kufizimit të hapësirës. Qytetet metropolitane, qendra e trajnimit Busan Andrew Tribe, tempulli i Fisit Gwangju Peter Tribe dhe tre qytete të tjera të vendit dhe 112 vende të botës, përfshirë SH.B.A., Evropë, Azi, Afrikë dhe Oqeani gjithashtu morën pjesë në ceremoninë e diplomimit.

Ceremonia e diplomimit nënkupton regjistrimin zyrtar si anëtarët e rinj të kishës në Shincheonji, Kisha e Jezusit, pasi përfundon 6 muaj studime biblike në Zion Christian Mission Center, e cila është një institucion arsimor biblik falas i drejtuar nga Shincheonji, Kisha e Jezusit.

Z. Man-Hee Lee, kryetari i Shincheonji, Kisha e Jezusit, theksoi në ceremoninë e diplomimit se “Në Librin e Zbulesës, regjistrohen sekretet e mbretërisë së parajsës që Zoti duhet të përmbushë. Thuhet se shkrimi nuk mund të prishet, apo ndryshoje. Zbulesa që u regjistrua 2,000 vjet më parë duhet të përmbushet plotësisht ashtu siç është shkruar “.

Ai gjithashtu tha “Duhet të ketë realitet fizik që u shfaq sipas Librit të Zbulesës. Qëllimi i Zotit është të krijojë Mbretërinë e Zotit duke korrur frutat e pjekur nga fara që u mboll 2,000 vjet më parë. Zoti krijon mbretërinë e re të Zotit dhe njerëz të rinj me ata njerëz që kanë lindur sot me farën e Zotit. “

Kryetari Le vazhdoi të shprehte se “Bota që është krijuar në kohën e Revelacionit është bota e Shincheonji. Ka parajsën dhe tokën e re të regjistruar në Kapitullin Zbulesa 21. Kjo do të thotë se një brez kalon dhe brezi i ri vjen ”.

Kryetari Le theksoi fort duke thënë: “Meqenëse është hiri i Zotit që po diplomoni sot, ju duhet të falënderoni Zotin dhe Jezusin. Sepse besojmë në Zot, duhet të jemi drita e lavdishme si familja e Zotit dhe fëmijët e tij. Gjithashtu, duhet ta kuptojmë Biblën në mënyrë të përsosur. Kjo është ajo që duhet të bëjmë ”.

Aaron Kim, si një drejtues përfaqësues i të diplomuarve, u prezantua si një misionar që lindi në një familje me tre breza pastorësh që punonin në Brazil. Ai tha se “gjëja më zemërthyer kur studioja në Qendrën e Misionit të Krishterë Sion ishte duke kuptuar faktin se” Unë isha ai që u mësoja njerëzve të vërtetën e rreme “.”

Ai na pyeti “Si mund t’i laj ndonjëherë mëkatet e mia duke e quajtur veten pastor të Zotit, por duke mbjellë farën e djallit?” dhe Jezusi që më çliroi përgjithmonë dhe përgjithmonë. “

Suji Choi u shpreh në fjalimin e saj “Unë u përkushtova në kishën time më shumë se kushdo tjetër dhe dëshmova realitetin e botës fetare që punonte në Sistemin e Transmetimit të Krishterë. Pashe të gjitha videot e bëra nga Christian Broadcasting në lidhje me Shincheonji, Kisha e Jezusit dhe i dija të gjitha thashethemet që lundrojnë rreth nesh në internet. Ende arsyeja pse jam sot këtu është “Shincheonji, Kisha e Jezusit, Tempulli i Tabernakullit të Dëshmisë” është tempulli i premtuar i Zotit dhe i vetmi vend ku fjala e jetës del në ardhjen e dytë të Jezuit. “

Lidhur me këtë ceremoni të diplomimit, të kesh 100,000 anëtarë të kongregacionit brenda një viti thuhet se është ngjarja më e paparë jo vetëm në Republikën e Koresë, por edhe në të gjithë botën. Duket sikur 10 kisha me 10,000 anëtarë janë themeluar brenda një viti.

Sidomos, është e rëndësishme të kuptohet që Shincheonji, Kisha e Jezusit është e mundur vetëm për të hyrë pas mbarimit të arsimit 6 muaj dhe për të kaluar provimin e diplomimit. Jo vetëm duke u bërë besimtarë pasivë që thjesht dëgjojnë predikimin, por kanë 100,000 anëtarë të kongregacionit që mund të predikojnë ungjillin në një nivel pastor, tregon se kjo do të çojë në një lëvizje të madhe brenda botës fetare të krishterë.

Shincheonji, Church of Jesus, Zion Christian Mission Center ka një udhëzim shumë të rreptë të diplomimit pasi studentët duhet të përparojnë në nivelin fillor, të ndërmjetëm dhe të avancuar duke mbuluar nga Zanafilla deri te Zbulesa dhe të diplomuarit duhet të arrijnë më shumë se 90% te pikeve në provimin që bëhet pas kompletimin e çdo niveli në mënyrë që të diplomohen.

Ndërsa kishat tradicionale përqendrohen kryesisht në mësimet morale ose në historinë, pika që Shincheonji, Kisha e Jezusit thekson është profecia dhe përmbushja e saj, duke u përqëndruar në kontrollin e realiteteve fizike. Kjo çon në një pikëpamje se do të ketë ndryshime në këndvështrimin themelor të jetës së besimit brenda botës fetare të krishterë.

Një person nga Shincheonji, Kisha e Jezusit komentoi “Të kesh 100,000 të diplomuar në të gjithë botën njëherësh është ngjarja më e paparë në botë. Për më tepër, ka rreth 200,000 të cilët janë aktualisht në studimet e tyre dhe me këtë prirje, numri i Shincheonji, Kisha e Jezusit do të tejkalojë 1 milion anëtarë brenda 3 viteve. “

Ai vazhdoi të thoshte: «100,000 njerëz u evangjeluan, studiuan Biblën dhe u diplomuan brenda 10 muajve. Ky nuk është fuqia e njerëzve, por Zoti. Godshtë e mundur vetëm që Zoti është së bashku.

PS: Ky eshte teksti e nje komunitate Shtypi te organizatës fetare ndërkombëtare me baze ne Korenë e Jugut, “Kultura Qiellore, Paqja Botërore, Rivendosja e Dritës”

Share: