Home Qasje nga Bota ARSIMI DHE PAQJA, HWPL, DPCW (LIGJI NDERKOMBETAR NË SERBI

ARSIMI DHE PAQJA, HWPL, DPCW (LIGJI NDERKOMBETAR NË SERBI

Kampi i Edukimit për Paqen HWPL informon edhe në Serbi për nevojën dhe rëndësinë së Paqes në programet e arsimit.

Më 10 shkurt 2020 HWPL zhvilloi një aktivitet demonstrues Paqësor për fëmijët e shkollave fillore në Novi Sad, Serbi.

Kultura Qiellore, Paqja Botërore, Rivendosja e Dritës (HWPL), një organizatë ndërkombëtare e paqes me degë në 170 vende, u themelua me qëllim të arritjes së paqes globale dhe ndërprerjes së luftës.

Gjithashtu, kjo organizatë me bazë në Korenë e Jugut është një organizatë joqeveritare me status të posaçëm konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të Kombeve të Bashkuara (ECOSOC), është e pranishme me Departamentin e Komunikimeve Globale (DGC) në Kombet e Bashkuara dhe Qeverinë Metropolitane të Seulit.

Me misionin për të arritur paqen globale përmes kulturës qiellore dhe për të rivendosur botën në dritë filozofike, HWPL po kryen lëvizjen e saj të paqes në të gjithë globin, duke punuar me partnerin e saj, Grupin Ndërkombëtar të Paqes për Gratë (IWPG) dhe organizatën e saj partnere, Paqen Ndërkombëtare Grupi Rinor (IPYG).

Përfaqësuesi i HWPL, kryetari Man-hee Lee, është një veteran i Luftës Midis dy Koreve ka thënë: “Le ta bëjmë një botë pa luftë dhe ta lëvrojmë si trashëgimi Paqen”

Edukimi për paqen, i cili u demonstrua edhe në Shkollën fillore “Ivan Gundulic“ këtë herë, përmban vullnetin dhe dëshirën e HWPL për të krijuar një trashëgimi politike dhe fetare duke lënë kështu një botë paqësore si një trashëgimi për brezat e ardhshëm.

Secili nga studentët pati mundësinë të shkruante pesë esse për të cilat ata mendonin në lidhje me Paqen, më pas të bënin aktivitete që të shkëmbenin essetë më të rëndësishme dhe të shihnin se sa e rëndësishme ishte paqja, ndërsa shikonin video për mjerimin dhe dhimbjen Që sjell lufta.

Një nga studentët, Alexander Masar, tha: “Paqja është shumë e rëndësishme për botën. Paqja është të jetosh në paqe me njëri-tjetrin pa luftuar kundlr njerëzve. Kjo është arsyeja pse paqja është kaq e rëndësishme. “

Zonja Vesela tha, “Ishte e shkëlqyeshme të zhvillohej një demonstrim paqeje me temën” Pesë essetë “dhe se essetë e secilit student ishin të rëndësishme. Kuptova edhe një herë se edukimi i paqes në Serbi është shumë i nevojshëm dhe i rëndësishëm. “

Share: