Home KRYESORE Ish ministri: Rreziku I koronivirusit te porta! A do te na mbroje...

Ish ministri: Rreziku I koronivirusit te porta! A do te na mbroje mjekesia e PPP-ve?

Nga Edmond Panariti

Drejtori i Organizates Boterore te Shendetesise, tha dje qe dritarja e mundesive te kontrollit te perhapjes botërore te koronavirusit, po ngushtohet gjithnjë e me teper.

Thene ndryshe, pergatituni per nje pandemi dhe vendet te marrin masa që te ruhen vete.
Rrezikun nuk e kemi me larg, por para portes.. Sepse ne Itali numri i te infektuarve me virusin, u katerfishua dhe qeveria ka futur ne karantinë 12 komuna ne veri.

Te premten u shenua viktima e dyte aty. Aftesia ngjitese dhe perhapese e virusit eshte e frikshme.

Profesore te nderuar te QSUT në Tiranë ngrene alarmin per mungesen e pajisjes se tipizimit (zbulimit) te virusit (Real Time PCR).
Kjo sepse kontrata PPP nuk e parashikon kete..

Kjo do te thotë qe QSUT nuk mund te dalloje gripin e zakonshëm nga virusi vdekjeprurës covid – 19 dhe per rrjedhojë nuk mund te izoloje dhe karantinoje te infektuarit e mundeshem me kete koronavirus.

Kjo do te thotë qe te infektuarit mund te levizin, kontaktojnë dhe perhapin infeksionin te te tjeret.

Pa permendur ketu qe kapacitetet tona karantinuese dhe te trajtimit me frymemarrje te asistuar ne rast shperthimi te infeksionit jane teresisht te pamjaftueshme.!

Nuk flasim me per rrezik hipotetik por per rrezik real.

Akoma nuk eshte vendosur nje termoskaner ne pikat e hyrjes kufitare per te vecuar udhetaret me ethe dhe temperature..

Nuk e di se çfarë presin me?! Rreziku eshte pas dere!

Share: