Home Approccio Italo Albanese Drama e vdekshmerise ne Itali në krahasim me vitin 2019

Drama e vdekshmerise ne Itali në krahasim me vitin 2019

Nga Klodian Tomori

Drama e vdekshmerise ne Itali

Per shkak te nevojes emergjente per te pare se cfare po ndodhte me vdekshmerine ne Itali, Instituti Italian i Statisikave publikoi sot me urgjence dhe jashte radhe te dhenat e vdekshmerise ne 1084 komuna te Italise se veriut, praktikisht te gjithe zonat e prekura nga virusi.

Te dhenat tregojne si me poshte:

Te vdekur per periudhen 1-21 mars 2019 rezultojne 8054 veta

Te vdekur per periudhen 1-21 mars 2020 rezultojne 16216 veta.

Rritja e vdekshmerise per Italine e Veriut eshte mbi dyfish.

Ne Bergamo numri i te vdekurve eshte rritur me kater here.

Ne Brescia, Piazenca, Pesaro vdekshmeria eshte rritur nga 2.5 deri ne 3 here.

P.s rrini ne shtepi se ky virus eshte shfaroses. Mos degjoni teorira idiote te tipit qe ne Itali sivjet kane vdekur me pak se vjet.

Kush do linkun te verifikoje te dhenat zyrtare e ka ketu.

https://www.istat.it/it/archivio/240401

Share: