Home KRYESORE Kina refuzon OBSH-në për hetimin e origjinës së koronavirusit

Kina refuzon OBSH-në për hetimin e origjinës së koronavirusit

Pekini zyrtar ka mohuar në mënyrë të përsëritur kërkesat e Organizatës Botërore të Shëndetit për të marrë pjesë në hetimet mbi origjinën e COVID- 19, ka deklaruar sot përfaqësuesi i organizatës në Kinë, Gauden Galea.

“Bazuar në të gjitha provat e disponueshme, kolegët e OBSH janë të bindur se virusi ka origjinë në Wuhan dhe është një virus natyral, jo i prodhuar. Ne e dimë se po bëhet një hetim ndërkombëtar, por në këtë fazë ne nuk jemi të ftuar të bashkohemi”, tha Galea për Sky News.

Ai tha se OBSH nuk ishte në gjendje të hetojë të dhënat e dy laboratorëve që punojnë me viruset në Wuhan, Institutin e Virologjisë dhe CDC Wuhan.

Sidoqoftë, sipas Gale, ditarët e laboratorit duhet të jenë pjesë e çdo raporti gjithëpërfshirës për origjinën e virusit.

Top Channel

Share: