Home KRYESORE Pikturë raciste që fyen viktimën George Floyd

Pikturë raciste që fyen viktimën George Floyd

Ilir Muharremi, kritik i artit

Vepra artistike është e para që merr frymë, e para që lufton padrejtësinë, e para që pasqyron të vërtetën, e para që ndjen dhimbjen, e para që solidarizohet me familjarët e viktimës. Artisti Osinachi ka krijuar një pikturë lidhur me vdekjen e 46 vjeçarit George Floyd, e cila tashmë është shitur edhe në internet. “Unë nuk mund të marr frymë”, titullohet kjo vepër që përshkruan historinë e një afro-amerikani të paarmatosur i cili vdiq të hënën më 25 maj, pasi një oficer i bardhë e kishte shtrirë për toke Floydin dhe përdori gjurin e tij duke ja shtypur qafën e më pas pas 8 minutash luftë më jetën, Floyd zgjodhi vdekjen.

Share: