Home KRYESORE Sërish hije dyshimi mbi komisionet e Vetingut, paditet një tjetër gjyqtare

Sërish hije dyshimi mbi komisionet e Vetingut, paditet një tjetër gjyqtare

Ish-gjyqtarja e Apelit në Shkodër Hajrie Muçmataj kallëzon në SPAK gjyqtaren e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit Alma Faskajt. Muçmata e larguar nga KPK në nëntor të vitit të kaluar pasi nuk arriti të kalonte vettingun në 3 shtyllat e tij ka kallëzuar sot anëtaren e KPK Alma Faskaj, për të cilën thotë se është shkarkuar nga KLD në vitin 1996. E njëjta akuzë si për gjyqtarin Luan Daci, i cili tashmë është pezulluar nga detyra në KPA.

Faskaj ka qenë anëtare e Komisionit që shkarkoi më 11 nëntor Muçmatën. Në kallëzimit e kësaj të fundit thuhet se, Faskaj ka punuar gjyqtare në Gjykatën e Lushnjës dhe është shkarkuar nga detyra, për shkelje të ligjit dhe paaftësi në detyrë. Për largimin nga kjo detyrë, Muçmataj ka kërkuar informacion nga KLGJ.

Share: