Home KRYESORE Diplomati i njohur: Shqiptarët frikacakë, nuk përmëndin kundër kujt kanë luftuar!

Diplomati i njohur: Shqiptarët frikacakë, nuk përmëndin kundër kujt kanë luftuar!

Këshilla për miqtë nga Shaban Murati

Që shqiptarët nuk janë trima, por frikacakë, e dëshmon fakti që kur përkujtohen ngjarje të rëndësishme të historisë së luftrave të popullit shqiptar kundër pushtuesve serbë dhe grekë udhëheqësit më të lartë të shtetit shqiptar dhe të qeverisë shqiptare në fjalimet e tyre ceremoniale të rastit kanë frikë të thonë se kundër kujt luftuan dhe e mbrojtën atdheun shqiptarët dhe nuk i përmendin me emër as pushtuesit serbë dhe as pushtuesit grekë.

Dhe që frikacakëria është sëmundje kombëtare e dëshmon fakti që edhe në disa memoriale për masakrat greke në Jug dhe masakrat serbe në Veri nuk shkruhet kush i vrau dhe kush i masakroi banorët shqiptarë.

Nuk ndodh kjo me asnjë shtet dhe me asnjë popull tjetër, që të ketë frikë nga kujtesa e vet historike.

Share: