Home Gjeo-Ekonomia Rezultatet paraprake, si kanë votuar amerikanët në të gjitha shtetet

Rezultatet paraprake, si kanë votuar amerikanët në të gjitha shtetet

Vijon gara për zgjedhjet presidenciale në SHBA, ndërsa dy rivalët, Donald Trump dhe Joe Biden tashmë kanë një ngushtim të diferencës të numrit të votave. Sipas projeksioneve, Biden deri më tani ka marrë 238 vota elektorale ndërsa Trump me 213.

Whashington:  Biden 61%. Trump 36.8

Oregon:  Biden 57.7% Trump 40%

California:  Biden 65.5% Trump 32.8 %

Nevada: Biden 50 %  Trump 47.9%

Arizona: Biden 51.2   Trump 47.4

Idaho: Biden 33.7 % Trump 58.2%

Utah: Biden 38.3%    Trump 58.2%

Montana: Biden 42.3%   Trump 55.4%

Wyoming: Biden 26.7%  Trump 70.4%

Colorado: Biden 55.8 %  Trump 41.7 %

New Mexico: Biden 53.9 %   Trump 43.9 %

South Dacota: Biden 33.2%  Trump 64.1 %

North Dacota: Biden 31.9%   Trump 65.6 %

Nebraska: Biden 39.7 %   Trump 58.2 %

Kansas: Biden 41.1 %   Trump 56.8 %

Oklahoma: Biden 32.3 %   Trump 65.4 %

Texas: Biden 46.3%   Trump 52.3%

Minnesota: Biden 52.6%  Trump 45.3%

Iowa: Biden 45%  Trump 53.2%

Missouri: Biden 41.3%   Trump 56.9%

Akransas: Biden 34.7%   Trump 62.5 %

Lousiana: Biden 39.9%  Trump 58.5%

Wisconsin: Biden 49.4%  Trump 49.1%

Illionis: Biden 55.1%   Trump 43%

Mississippi: Biden 38.9%  Trump 59.6%

Alabama: Biden 35.4%  Trump 63.5 %

Michigan: Biden 46.9 %  Trump 51.5%

Indiana: Biden 39.2%   Trump58.9%

Kentucky: Biden 35.7%  Trump 62.6%

Tenessese: Biden 37.3 %  60.7 %

New york: Biden 55.5 %  Trump 43.3 %

Pennsylvania: Biden 43.1%  Trump 55.8%

West virgia: Biden 29.6%  Trump 68.7%

Georgia: Biden 48.3%  Trump 50.5 %

Florida: Biden 47.9%  Trump 51.3 %

South Carolina: Biden 42.7%   TRump 55.8%

North Carolina: Biden 48.7 %   Trump50.1%

Virginia: Biden 53.1%  Trump 45.4%

Alaska: Biden 33.1% Trump 63.0%

Share: