Home KRYESORE Rritja e temperaturave, rikthen shiun në vend! Si do të jetë moti...

Rritja e temperaturave, rikthen shiun në vend! Si do të jetë moti përgjatë shkurtit

Gjatë periudhës 17 – 22 shkurt priten sasi të pakta reshjesh dhe vetëm në zona të izoluara të basenit të Drinit; 2-4 cm borë në zonat malore mbi 1000 m lartësi nga niveli detit ndërsa shira të dobët në pjesën tjetër të basenit.

Edhe 10-ditëshi i fundit i shkurtit, parashikohet të jetë kryesisht pa reshje; konkretisht priten vetëm 2-3 ditë me vranësira të zhvilluara të cilat do të mund të prodhojnë sërisht vetëm sasi të pakta shiu në zonat e ulëta të basenit të Drinit si edhe, 2-4 cm borë në zonat malore mbi 1300 m lartësi nga niveli detit.

Temperaturat do të rriten në rrjedhën e poshtme të Drinit por mbeten të ulëta në rrjedhat e mesme dhe të sipërme të tij, deri nga java tjetër kur parashikohet që temperaturat të kalojnë në vlera pozitive n pjesën më të madhe të basenit të Drinit.

Megjithatë, edhe në 10-ditëshin e fundit të muajit shkurt, sërish do të ketë hyrje 2-3 ditore, të masave ajrore të ftohta dhe të thata nga verilindja e Europës duke rikthyer temperatura shumë të ulëta në terrenet malore të basenit të Drinit.

Top Channel

Share: