Home KRYESORE “Të shkuara e rrini të qetë”/ Mjeku vjen me lajme të mira...

“Të shkuara e rrini të qetë”/ Mjeku vjen me lajme të mira kundër COVID-19

Mjeku Ilir Alimehmeti ka dhënë ditën e sotme një lajm të mirë për të gjithë pacientët të cilët kanë kaluar COVID-19.

Teksa tregon të dhënat e fundit të studimit në SHBA, epidemiologu thotë se nëse e keni kaluar infeksionin, “të shkuara dhe rrini të qetë”, sepse trupi I ka fituar antitrupat dhe variant Afrikano-Jugor mund t’ju prek por jo t’ju dëmtojë.

“Antitrupat neutralizuese të të gjithë pacientëve e neutralizonin variantin Afrikano-Jugor.

Pra, është si të thuash se:

Këpuca është trefish më e lehtë, por përsëri e shtyp buburrecin!

Autorët dalin në përfundimet e qarta se:

Antitrupat nga personat e infektuar ose të vaksinuar lidhen me variantin Afrikano-Jugor.”- shkruan ndër të tjera mjeku.

Postim i plotë:

Miqtë e mi, sërish lajme të mira kundër variantit Afrikano-Jugor nga i cili u frikua opinioni publik këtë tremujor.

Studiuesit elitarë të Emory University (SHBA) sapo publikuan (dje 20.03.2021) në revistën prestigjioze CELL Host & Microbe rezultatet e imunitetit të fituar nga kalimi i infeksionit apo nga vaksina Moderna kundër variantit Afrikano-Jugor.

Ata studiuan efektet neutralizuese të gjakut:

të pacientëve të sëmurë me SARS-CoV-2

të pacientëve që e kishin kaluar infeksionin, dhe

të pacientëve të vaksinuar me Moderna.

Gjetjet:

Antitrupat neutralizuese të të gjithë pacientëve lidheshin tre herë më pak me variantin Afrikano-Jugor (B.1.351), por

Antitrupat neutralizuese të të gjithë pacientëve e neutralizonin variantin Afrikano-Jugor.

Pra, është si të thuash se:

Këpuca është trefish më e lehtë, por përsëri e shtyp buburrecin!

Autorët dalin në përfundimet e qarta se:

Antitrupat nga personat e infektuar ose të vaksinuar lidhen me variantin Afrikano-Jugor.

Gjaku i pacientëve që e kanë kaluar infeksionin edhe përpara 8 muajve (maksimumi i periudhës studimore), sërish e njeh variantin Afrikano-Jugor.

Gjaku i pacientëve të vaksinuar ruan fuqinë neutralizuese kundër variantit Afrikano-Jugor.

Pra, miqtë e mi, mesazhet janë të qarta:

Nëse e keni kaluar infeksionin, të shkuara dhe rrini të qetë.

Nëse nuk e keni kaluar infeksionin, vaksinohuni.

Besojini natyrës dhe shkencës: ato veprojnë edhe pse nuk u jepet hapësirë mediatike./Opinion.al

Share: