Home KRYESORE Hapi i fundit do te jete si i pari.

Hapi i fundit do te jete si i pari.

KUR TE VDES nga Alban Bala

Kur te vdes, dua te jem ne rruge
Duke pare diellin sesi bie pas malit
Te mbahem tek horizonti para se bie ne gjunje
E fjalen e fundit t’ja them vec Zotit.

Kur te vdes dua te jem duke ecur.
Hapi i fundit do te jete si i pari.
Dhe qeshjen e dua veshur, dhe pershendetjen
Ta kem drite te paster.

Dhe nese vetem do te jem a me njerez
Vdekja eshte nje kujtim feminie:
Te biesh do te thote te ngrihesh perseri
Po aq i lumtur, i pafajshem, i dlire…

Vetem rruga ndryshon. Cdo hap qe une hedh
Eshte nje rruge e re dhe e panjohur.
Kur te vdes dua te jem duke ardhur, jo duke ikur
Aty ku kam dashur te jem gjithmone.

Fati eshte me ata qe udhetojne.
Zoti me ndihmofte…

Share: