Home KRYESORE Rama “dënoi” kolegun e tyre, gazetarët protestojnë para kryeministrisë

Rama “dënoi” kolegun e tyre, gazetarët protestojnë para kryeministrisë

Gazetarët kanë dalë në protestë pas sjelljes së kryeministrit Edi Rama ndaj medias.

Gazetarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile  protestojnë para kryeministrisë në mbështetje të gazetarit Klevin Muka i cili u dënua nga kryeministri Edi Rama që të mos marrë pjesë në konferencat për shtyp të tij në tre muajt e ardhshëm.

Ata mbajnë në duar pankarta për lirinë e medias në mbështetje të kolegut të tyre.

“Zoti kryeministër çfarë pyetje t’ju bëjmë” është një nga pankartat që mbajnë në duar pjesëmarrësit në protestë.

Rama tha se gazetari e ka të ndaluar të marrë pjesë në konferenca për mediat. Vendimi i kryeministrit për të mos pranuar për 3 muaj pyetje nga gazetari erdhi pasi ky i fundit pyeti ministren Olta Xhacka nëse kishte zbatuar kodin e etikës në raport me bashkëshortin investitor strategjik.

Share: