Home KRYESORE Bozën në Turqi e sollën shqiptarët…

Bozën në Turqi e sollën shqiptarët…

Nga Flutura Açka

Orhan Pamuk ka konfirmuar se do të rikthehet në Shqipëri në pranverën e vitit 2023.

“Shqipëria një nga udhëtimet e mia më të bukura!”

“Çudia në mendjen time” në 10 tetor për lexuesin shqiptar.

Historia magjepsëse e një shitësi boze, e periferive të qyteteve që nga kodrina të blerta kthehen në ngrehina betoni, droja provinciale që tretet rrugicave të errëta të Stambollit dhe vitrinave që po modernizohen, pakënaqësia e elitës nga dyndja dhe e paeudoelitës që argëtohet me “turpin” e ”fshatarëve” dhe qyteti i trembur nga ndryshimi.

“Netët kolerës” në shqip brenda vitit 2022

Në foto: Ballina paraprake në shqip e romanit “Çudia në mendjen time”, dhe autografi i këtyre ditëve i Orhan Pamuk për botimin e “Netët e kolerës” në holandisht

Share: