Home KRYESORE Javën e fillova me diplomimin e studentëve te Universitetit Mesdhetar

Javën e fillova me diplomimin e studentëve te Universitetit Mesdhetar

Nga Nora Malaj

Stina e vjeshtës perkon me shume momente te rendesishme te njeriu , por ajo që është kryesorja , shtatori është muaji qe i dedikohet shkolles dhe e te diplomuarve .

E java sot fillon me diplomimin e studentëve te Universitetit Mesdhetar !

Emocione është kryefjala e kesaj dite . Janë ata studente qe zgjodhen Universitetin Mesdhetar dhe sot marrin diplomën e merituar në 45 programe . Te syte e tyre ndjen emocionin , endrrat dhe pasionin te jetë pjesë e kesaj sinfonie të bukur !

Ata , të gjithë kanë emocione . Po jo vetëm ata , por edhe pedagogët e prindërit . E teksa mundohen të zene vendet në mjediset ku do të zhvillohet ceremonia , dëgjohe një zë që therret : Gjyshi , ketej . Dhe mbesa me uniformen e diplomimit merr gjyshin për krahu , që ka ardhur të asistoj në diplomimin e mbesës !

Nuk ka emocion me te madh ne jetë . Ne kete ceremoni kanë ardhur edhe femijtë e vegjel të prinderve që diplomohen . Është nje mjedis pa moshë , te gjithe bashke me njeri – tjetrin, te diplomuarit, prinderit , femijet , gjyshërit. Sa bukur ! Teksa sheh mozaikun e jetës të jetë i ngërthyer nga emocionet , ti ndjehesh krenare që je pjese e kesaj familje te madhe të arsimit .

Sot diplomohen edhe te rinj me aftesi ndryshe , që asnjehere nuk i bene bisht leksioneve e seminareve dhe perherë kane qene prezent ne te gjithe rrugetimin e dijes , ndonese me veshtirësi ,por me miredashesine e te gjitheve , sot edhe ata diplomohen per te qene te afte per rrugen e jetes .

Une jam e bindur sesa më shume te arsimuar të kemi , aq me te mire e bejme jeten dhe standartin e saj te te jetuarit .

“Ky qytet është ai që është sepse qytetarët tanë janë ata që janë.”- do te thoshte Platoni .
Ndaj sot është nje dite e bekuar , se diplomohen te rinjte dhe te rejat e vendit tim!

Bekime e suksese ne sfidat e jetes ! 🙏🙏👏❤️🙏🙏🙏🙏

Share: