Home Gjeo-Ekonomia Bandat cetnike ruso-serbe mund te shkojne me 19 maj ne aksione terroriste...

Bandat cetnike ruso-serbe mund te shkojne me 19 maj ne aksione terroriste ne veri te Kosoves!

Nga Muhamet Kelmendi

Qeveria serbe eshte duke u angazhuar dhe ka bere organizim qe kryetaret e zgjedhur ne veri te Kosoves mos te futen ne objektet e komunave.

Zgjedhjet, per shtetin serb jane inekzistente, jo ligjore dhe ne kundershtim me normat demokratike. Ato konsiderohen ilegale dhe ketej nuk i pranon si legale.
Ketu priten ne diten e vendosjen se pushtetit, sipas zgjedhjeve, ne veri te Kosoves, veprime dhe protesta te ashpera, deri edhe aksione terroriste.

Lista serbe dhe qeveria e Vucicit ne Beograd nuk i pranojne rrezulltatet dhe po angazhohen qe edhe me force te ndalojne vendosjen e pushtetit.

E keqia e kesaj, qe shkon ne favor te politikes destabilizuese, ndoshta edhe terroriste, jane qendrimet e z.Lajca dhe z.Borel per zgjedhjet ne veri.
Zgjedhjet u vleresuan ne jo te drejta, sepse u bojkotuan nga minoriteti serb.

Mendim te tille, per fat te keqe shprehu edhe z.Hill,ambasadori i SHBA-ve ne Beograd,ne intervisten qe dha per RT e Kroacise.

Deklatat e tilla kane forcuar kundershtimin per zgjedhjet ne veri te Republikes dhe priten edhe veprime te ashpera,ndoshta edhe terroriste.

Dalja ne anen e bojkotueseve shovenoserbomadh te Serbise bejne qe nacionalterroristet ruso-serb te kryene veprime terroriste ne daten e inaugurimit te kryetareve te komunave ne veri te Kosoves.

Me kete mund te shperthej konflikti i armatosur ose te bllokohen ne teresi rruget ne veri. Kjo e pret Kosoven nga Serbia.

Ketu pergjegjes eshte kryesisht UE dhe SHBA qe po tolerojne politiken serbomadhe dhe i vleresuan zgjedhjet ne jo legjitime.

Ketej morri force Serbia dhe nepermjet Listes serbe, bandave te armatosura ne veri dhe vullnetareve sllave te organizuar ne njesite kriminale te Vrangelit, te veprojne me arme.

Organizimet e tilla dhe armet qe i kane sjellur ne kufi me Kosoven dhe ne veri nuk jane per te mbrojtur paqen dhe lirine, por per te kryere akskione terroriste dhe krime kunder njerezimit.

Nacilnalshovenistet banditesk serbe do te perpiqen qe te provokojne me aksione terroriste nje lufte te re ne Kosove, ketej edhe ne tere Ballkan.

Kjo e prete ndoshta Kosoven me 19 Maj.