Home Gjeo-Ekonomia “Lista Serbe” dhe kriminelet e saj i kane permbushur elementet e vepres...

“Lista Serbe” dhe kriminelet e saj i kane permbushur elementet e vepres penale ne Kosove

Nga Muhamed Kelmendi

Vete formimi i i Listes Srrbe” eshte nje akt kriminal dhe ka qene e pritshme qe do te vepron kunder shtetit te Kosoves.

Ky subjekt eshte formuar nga krimineli i luftes A. Vucic dhe vepron nen udheheqjen dhe kryen pune ne baze te urdherave te Brogradit.

“Lista Serbe” nga formimi ka kryer pune kriminale dhe antiligjore.

Veprimet e ketij organizimi kriminal jane:

 1. Mos njohja dhe refuzimi kategorik, qofte edhe me force, i shtetit te pavarur te Kosoves.
 2. Kryerja e veprimeve kriminale dhe te denueshme me Kodin Penal te Republikes se Kosoves.
  Ato konsistojme:
  a. Vrasjet e policeve dhe te politikaneve qe nuk jane me synimet shoviniste.
  b. Bllokimet e rrugeve, te shesheve neper Kosove, sidomos ne veri te saj.
  c. Sulmet me granata te dores, me arme te renda te policise se Kosoves.
  d.Lidhjet e panderprera me kriminelet e pushtetetit ne Beograd.
  e. Kultivimi dhe shitja e droges.
  f. Vjedhje dhe kontrabande me mallera dhe me mjete te ndaluara.
  g. Refuzimi me force i pushtetit, duke u larguar dhe mos u nenshtruar organeve te shtetit.
  h.Kercenimi me force te dhunes per mbajtjen e zgjedhjeve dhe
  i. Qellimi i “ Listes Serbe” per te ndare me force veriun nga Kosove dhe bashkimin e saj me shtetin setb.
 3. Mos regjistrimi prane organeve kompetente ne Republike.
 4. Lidhshmerite politike, juridike dhe ushtarake me Beogradin.
 5. Pikesynimi ndarja dhe copetimi i Kosoves me mjete te dhunes .
 6. Organizimi luftarak dhe bashkepunimi e sjellja e bandave te “Vrangelit” rus ne veri te Kosoves.
  Tash i dhane ultimatum Kosoves. Ultimatumi eshte:

  ” Ftohet Kosova dhe organet e te ashtuquajtures Republike qe deri me 01.qeshor te ketij viti, qe t’i ndalin veprimet kriminale kunder serbeve (…). Ne te kunderten, me kete date, do te veprohet me te gjitha format per te ruajtur cenjen tone serbe ne Kosove dhe ne Metohi”.

  Me qarte se keto fakte terrotiste nuk ka.
  Faktet e tilla tregojne se ky organizim i “Listes Serbe” eshte kriminal dhe se shteti i Kosoves kerkohet te vepron me force e vete ligjore.
  Se pari, duke e shpallur antikushtetuese “ Listen Serbe”dhe duke e ndaluar me ligj punen dhe
  Se dyti, dukr i ndjekur, kapur dhe arrestuar krimonelet e “ Listes Serbe” .

  Bazat per keto dy masa juridiko-ligjore ekzistojne. Denimet jane te renda.
  Sipas Kodit Penal te Kosoves,nenet 100-125, per veprat penale te tradhetise apo te copetimit te Republikes dhe te armatimit kriminal per te ndare ndonje pjese te shtetit, si dhe veprime terroriste tjera, denimi shkon deri me burg te perjeteshem.
  Elementet e vepres penale te tille i ka permbushur kjo liste dhe vete anetaret e udheheqesit e saj per te marre keto denime.
  Mos veprimi nuk ka te beje me ligj, por me qendrime politike.

  Kjo eshte antiligjore dhe shume rrezikshme per Republiken.
Share: