Home Gjeo-Ekonomia Serbi duhet te denohet dhe te sanksionohet per aktet terroriste ndaj Kosoves

Serbi duhet te denohet dhe te sanksionohet per aktet terroriste ndaj Kosoves

Nga Muhamet Kelmendi

Aksioni diverzivo-terrorist i qeverise se Beogradit ndaj Kosoves eshte akt i rende dhe i ndaluar me aktet normative te se drejtes nderkombetare.
U sulmua shtetin i Kosoves. U vra nje police dhe dy u plagosen. Hyne mbi 100 kriminelo-terrorist ne shtetin e Kosoves dhe bene sulm te armatosura terroriste, duke rrezikuar rendin kushtetues, objektet shoqerore, jeten dhe objektet fertare.
U rrezikua rendi politiko – juridik dhe shoqeroro – kushtetues i Kosoves.
Ky akt agresivo-terrorist tregon se klika e Beogradit nuk ka nderrruar dhe nuk ka hequr dore nga e kaluara e errte neoshoveniste dhe raciste.
Serbia synon ripushtimin e Kosoves, qofte edhe me mjete te dhunes terroriste e fashiste. Per okupim mbeshtetet kryesisht ne dhunen raciste.
Natyrisht se akti terrorist ka ndryshuar gjithcka ne raport me Kosoves. Kerkohet te kemi ndryshime edhe ne raport me UE dhe me SHBA-te. Masat denuese kerkohet te jene te ashpera.
Konkretisht mendoj:

  1. ShBA do te analizojne qendrimin ndaj kliken se Vucicit, sepse kjo klike raciste tregoi se eshte e papermiresueshme dhe pro-ruse, dhe se Beogradi e njeh verem forcen.
  2. UE kerkohet te nderron qendrimet perkdhelese ndaj shtetit serb e krilmielit terorist Vucic dhe te denon Serbine, duke i vere sanksione, ne menyre qe te vehet ky shtet nen kontroll.
  3. NATO kerkohet te shton radhet e veta ne kufirin Kosove-Serbi dhe se bashku me organet e Kosoves te kontrollon kufirin me shtetin tertorist serb.
  4. Kosova si shtet duhet te kerkoje sqarime adekuate te aktit terrorist, eksratradimin e terroristeve ne Kosove dhe vendosjen e masave sanksionuese ndaj Serbise.
    Pa keto masa nuk kerkohet te dialogohet.
    Serbia duhet te denohet.
Share: