Home Gjeo-Ekonomia Rusia në zemrat tona! Nga Kimete Berisha

Rusia në zemrat tona! Nga Kimete Berisha

 1. Besnik Bislimi po thotë se Rusia është regjisore e dramës ‘qẽ do të ndodh në Kosovë’, ndërsa serbët janë aktorët!

Shih, bilbili.

E shqiptarët, çka janë!
Në zemër të ministrisë së Mjedisit e ke Liburn Aliun sa krejt Rusia, anti-amerikan.

 • Pasi që Amerika ‘babain e tenderëve’ të Liburn Aliut e shpalli ‘të korruptuar deri në asht’,
  Liburn Aliu tẽ njëjtin e bëri drejtor, se ‘nuk ia lejon ligji që të korruptuarin ta largojë nga puna’!
 • Me kënd po flet ti, Bislim!
  Nuk kërkohet Rusia në Rusi, se është normale të jesh rus pro-rus…
  ẽshtë ‘normale’ të jesh serb anti-shqiptar, por nuk ẽshtë normale të jesh shqiptar anti-shqiptar, të jesh shqiptar anti-amerikan!
 • Rusinë e keni në qeveri.
 • Anti-amerikanët i keni në qeveri.
 • Hajnat dhe kriminelët i keni në qeveri.
 1. Pse Liburn Aliu e ngriti në detyrë personin qẽ Amerika e shpalli ‘non-grata’!
 • ‘Gukni, ptico’!

Pse kryeministri e toleron Liburn Aliun që të punojẽ me hajna, kundër Amerikës!

Kush e ka kapur pẽr hunde dhe kënd e ka kapur, le t’u tregojl Juve, se une e Amerika e dimë!

 1. Kryeministri nuk mund tẽ vazhdojë të sillet sikur nuk e di se ministrat e tij (respekt pẽr ndonjẽ pẽrjashtim), bashkẽpunojnẽ ngushtẽ dhe thellē-thellẽ me hajnat dhe me kriminelẽt mẽ tẽ tẽrbuar nē administratẽ!
 2. Me buxhetin e Ri, Lugina mbështetet nga qeveria me 1 milionë Euro.
 • Asnjẽ centẽ nuk ua kisha dhẽnẽ.

Ata jetojnẽ nẽ Fushẽ-Kosovẽ dhe me ato pare Kosova e ushqen dembelizmin, indiferencẽn dhe letargjinẽ e shqiptarẽve, qẽ veç qajnẽ e ankohen, konsumojnẽ e kẽrkojnẽ qẽ dikush tẽ luftojẽ pěr ta e t’ua çlirojẽ vendin, derisa shtẽpitẽ e veta i kanẽ lẽnẽ shkret…

Ata janẽ….Patriotẽ platonikẽ….me korrespodencẽ.

 1. Masandej del e ta shton mẽrzinẽ, Daut Haradinaj!
  Shumẽ i shqetẽsuar me Asociacionin.

Tha: katasttofẽ, ku-ku çka na ka gjetë!

Dy pyetje pẽr komandantin, për milionerin….

 • 1. Sa kushton njẽ qime floku?
  dhe
 • 2. Ti a po kujton se ne nuk e dimẽ se sikur tẽ tẽ jepej veç pak pushtet nga Albin Kurti (ty dhe vẽllaut tẽnd),
  pẽr 24 orẽ Asociacioni i serbẽve ish harru’!
 • Ju njohim. Tẽ gjithěve ju njohim.
 1. Jo më.
  Dikur mẽ vinte inat kur merrja komplimente nga serbēt dhe kur i lexoja shkrimet e mia kundẽr qeverisẽ sonẽ nẽ portalet e Serbisẽ: ‘Beriša e izjavila da Kosovo ima nenormalnu vladu’.

Tash m’u ka bë’ rrafsh.
Jam shumë e zemëruar me shqiptarët:
Nuk e kuptoj….
Pse shqiptarẽt Liria i bëri të shëmtuar, hajna e kriminelë!

 • Pse ishin normal veç kur ishin të robëruar!
 1. A po vërehet se jam nervoz?
  Besoj, po!

Edhe sot po rri mbyllur në dhomë, duke pritur të më hiqet meraku pẽr ata sytë e zinj, për të cilët ju tregova dje!

Nuk ka asnjë lëvizje pozitive nẽ këtë drejtim.
Ndjej se më ka zënë belaja, ndjej se po bie, për herë të parë. Po bie.

‘Mos ẽshtẽ kjo ndoshta, vdekja’!

Por, ende po rrah njẽ damar.
Nẽse deri tẽ hẽnẽn s’mẽ hiqet meraku pẽr ata sy, ju njoftoj me shkrim. .

Kam frikẽ.
Dhe po luftoj…, me mendime tẽ errëta ta ‘helmoj’ këtë dashuri që kaq fort më
ka trazuar.

Jam e sigurt se do tẽ kem sukses ta kthej pěrsẽri lirinẽ time.

P.S. Një gur u rrokullis nga Jerusalemi
dhe ra në oborrin tim.
Unẽ u pẽrgjigja: Abrahami është babai im.
Nuk e kuptoj pse doni të më vrisni.
Unë ua thashë të vërtetën.
Shtëpi nuk kam.
Kopsht nuk kam.
Burrë nuk kam.
Fẽmijë nuk kam.
Pare nuk kam.

(këmbët, po, shumë seksi i kam)

(Footnote: në realitet, s’kam oborr. Oborri u përdorë si metaforë pẽr t’ia bërë vendin gurit të lartpërmendur).

Share: