Home 2016 March 23

Daily Archives: 23 March, 2016

SHQIPERIA, PROTEKTORAT NDËRKOMBËTAR I PASHPALLUR

Nga Sulejman ABAZI (NESHAJ) Sqaroj që në fillim. Kur flas për Shqipërinë, kam parasysh tërë trojet shqiptare, ku flitet shqip dhe jeton popullsia jonë. Kemi shtet...

INVA MULA E VËRTETË E FRYMËZUESE!

Inva Mula intervistë ekskluzive për "Klarabudapost “ …më thërrisnin bija e Avniut, kjo filloj të bëhej pengesë gjatë formimit tim me gjithë arrtitjet e mija...

Pa siguri demokracia rrezikohet, Shqiperia dhe Kosova

Nga Prof. Dr. Lisen Bashkurti Demokracia eshte perballe sfidave serioze te sigurise. Madje edhe demokracite genuine, tradicionale dhe te konsoliduara po ballafaqohen seriozisht me kercenime...

Dizinflacioni, BSH dhe dy ekuacione te Fischerit

Nga Klodian Tomorri Banka e Shqiperise e pranoi me ne fund se ngadalesimi i cmimeve tani eshte nje tendence, por nuk e pranon qe kjo...

24 Mars ’99 si kujtesë

Nga Azem Parllaku Në orën 18.00, mbyllen aeroportet civile që përshkojnë Adriatikun. Në orën 19.00, dhjetra avionë ngrihen nga baza ajrore e Avianos, Itali, shpërthime...

Kol dhe Ndre Mjeda në gjurmët e matjanit Pjetër Budi

Nga Aurenc Bebja Shkrimi më poshtë, në një gegnishte të mrekullueshme, i cili më ra në dorë falë mikut dhe kontribuesit tim të parë në...

TA SHPËTOJMË RTK-n, NGA VARËSIA PUBLIKE DHE SINDROMI I DEMBELISË!

Nga Fadil Maloku 1.Nëse duam që RTK-ja ta ruan referencën e publikës, neutralitetit, profesionalizmit, mobilitetit aktiv, si edhe të filloj ta kultivoj logjikën e konkurencës...

Orientalizmat ne gjuhen shqipe si ngarkese negative?

Nga Capajev Gjokutaj Shumë nga orientalizmat që vazhdon të përdorë shqipja kanë marrë ngarkesë negative. Psh ’Pse e bën fytyrën ashtu?’ eshtë pyetje neutrale. ‘Pse...

Ambasadori Lu, Al Caponet shqiptare po nenshkruajne kapitullimin e vet!?

Nga Denis Dyrnjaja Ambasadori Amerikan lëshoi sërish sinjale shprese se ata që cilësohen si "Al Capone" të Shqipërisë do të përfundojnë në burg pas miratimit...

Brukseli, koha për të reflektuar.

Nga Suzana Tahiri Ngjarja e rëndë në kryeqendrën europiane Bruksel, ku vdiqën rreth 40 persona dhe u plagosën 200 të tjerë, teksa bëri bashkë gjithë botën...