Home KRYESORE LETËR E HAPUR DREJTUAR STUDENTËVE PROTESTUES SHQIPTARË

LETËR E HAPUR DREJTUAR STUDENTËVE PROTESTUES SHQIPTARË

‘Vatra’ në Tampa, SHBA

Shoqata “Vatra” Tampa Bay, si dhe mbarë komuniteti shqiptar në Florida, solidarizohet dhe mbështet plotësisht protestën studentore. Ne jemi të ndërgjegjshëm për drejtësinë e kësaj proteste e shkaktuar nga keqqeverisja në shtetin shqiptar, të cilën e ka mbuluar korrupsioni dhe krimi. Nëpërmjet tarifave e taksave të papërballueshme arrin deri aty sa të vështirësojnë dhe të bëjnë të pamundur ndjekjen e studimeve të larta nga shumë studentë e sidomos të atyre që vijnë nga familje të varfra.

Edhe pse larg jush, ne jemi shpirtërisht bashkë me ju, duke protestuar si demokratë me ndershmëri e ndërgjegje kombëtare për çdo padrejtësi jo vetëm ndaj ju studentëve, por dhe mbarë qytetarëve shqiptarë që po e vuajnë deri në palcë diskriminimin politik, ekonomik e kombëtar nga kjo qeveri e korruptuar.

E gjithë diaspora dhe populli shqiptar i kanë drejtuar sytë dhe vëmendjen nga ju, sepse ju jeni shpresa jonë. Ju dhe vetëm ju mund ta çoni Shqipërinë përpara dhe të realizoni ëndrrat e rilindësve tanë, të Konicës e të Nolit, të të gjithë atyre që sakrifikuan dhe jetën për një shtet demokratik europian.

Ju falënderojmë edhe një herë nga zemra për vijimin e protestës deri në zgjidhjen e kërkesave tuaja. Do të jemi krah për krah me ju në çdo hap që do të hidhni për reformimin e Shqipërisë drejt Europës dhe një kombi të bashkuar.

Zoti e bekoftë Shqipërinë! Zoti e bekoftë rininë studentore! Përzemërsisht nga shoqata “Vatra” në Tampa Bay Florida.

Sot, më datë14 dhjetor 2018.

Share: