Home KRYESORE Nuk ka asnjë virus në këtë botë që është më i rrezikshëm...

Nuk ka asnjë virus në këtë botë që është më i rrezikshëm se frika!

“Si mund të shmangim një epidemi?”

Osho 40 vite më parë!

Ju po bëni pyetjen e gabuar, u përgjigj Osho.
Pyetja e duhur është: “Si të shmangim frikën e vdekjes të shkaktuar nga epidemia?”

Për shkak se është shumë e thjeshtë të shmangësh virusin, përkundrazi është shumë e vështirë të shmangësh frikën e pranishme brenda jush, në këtë botë.

Njerëzit do të vdesin më shumë nga kjo frikë sesa nga epidemia.

Nuk ka asnjë virus në këtë botë që është më i rrezikshëm se frika.

Kuptojeni këtë frikë, përndryshe do të bëheni një trup i vdekur para se trupi juaj të vdesë.

Nuk ka asnjë lidhje me virusin.

Atmosfera e frikshme që ndjen në këto momente është një çmenduri kolektive.

Shumë njerëz ose marrin ndihmë,
ose vdesin. Tashmë ka ndodhur një mijë herë, dhe do të vazhdojë të ndodhë.

Dhe do të vazhdojë, nëse e kuptoni psikologjinë e turmës dhe frikës.

Normalisht ju e mbani frikën tuaj në gji, por në momentin e marrëzisë kolektive, vetëdija juaj mund të humbas plotësisht.

Ju as nuk do ta dini kur keni humbur kontrollin mbi frikën tuaj.

Atëherë frika mund t’ju ​​bëjë të bëni asgjë !!! Në një situatë të tillë mund të marrësh edhe jetën tënde, ose të marrësh jetën e të tjerëve.

Kështu do të ndodhë në kohët e ardhshme: shumë njerëz do të kryejnë vetëvrasje, dhe shumë njerëz do të vrasin të tjerët.

Bej kujdes.

Mos shikoni lajme që shkaktojnë frikë. Ndaloni së foluri për epideminë, të përsërisni të njëjtën gjë pa pushim është si vetë-hipnozë.

Frika është një lloj vetë-hipnozë. Kjo ide do të shkaktojë ndryshime kimike në trup.

Duke përsëritur të njëjtën ide pa pushim, kjo zhvendosje kimike ndonjëherë mund të jetë aq helmuese, madje mund t’ju ​​vrasë.

Gjatë një epidemie, energjia e gjithë botës bëhet iracionale.

Meditimi pastaj bëhet një atmosferë mbrojtëse rreth kërkuesit, e cila nuk lejon që energjia negative të hyjë brenda.

(Osho rreth 40 vjet më parë)

Share: