Home Gjeo-Ekonomia Serbia nën “flakën” e protestave!

Serbia nën “flakën” e protestave!


(Durimi ynë në këto momente, duket që është shumë më profitabil sesa forca jonë)

Nga Fadil Maloku

  1. Me qindra mijëra serb në këto momente po protestojnê në Serbi kundër (si po thotë opozita)”diktaturës dhe autoritarizmit të Aleksandër Vuçiqit”, të cilit si duket i ka mbetë pak hapsirë për manovrimet dhe djallëzitë e tija iracionale ortodokse!
  2. Ai tani me u marrë me serbët e veriut?! Gabojnë gjithë ata që mendojnë se “inaugurimi i kryetarëve të sapozgjedhur” (shqiptar) ishte gabim! Ngase, Washingtoni dhe Brukseli, si thuhet ia kanê “zënë tashmë bishtin” Vuçiqit. Planimetria, perëndimore duket që ka vendosur t’i “ndihmoj” përfundimisht Serbisë që të lirohet; nga barra e Kosoves dhe ajo e autokracisë së klyshit të Millosheviqit…!
  3. Qeveria jonë duhet vetëm të jetë në sinkron me këte planimetri (në veçanti, ate amerikane)! As më shumë e as më pak! Sepse, ristrukturimet rajonale e aq më pak veprimet e pamatura (me “peshoren” e arit) kombet dhe shtetet e vogëla, nuk mund t’i bëjnësi duhet…🤔