Home KRYESORE Mos bën sikur nuk më njeh!

Mos bën sikur nuk më njeh!

Nga Ajla Hajdari

Më trembi macja mbi çati,

më drodhi zemrën në çast,

lëvizi bishtin disa herë

dhe ktheu kokën ngadalë.

 

U ngjit në mur e pandehur

sikur nuk e pa njeri,

u ul më dha një të buzëqeshur

sikur më njohu për çudi?!

 

Në të majtë lëshoi krahun

mbi te një lule i pashë

kur lulja u tund dhe ra mbi mua

diçka shkruante me laps…

 

Hodhi sytë e sajë të gjelbërt

më shikoi me ngulim

e në lule seç më shkroi

më bën vend mbi çati.

 

Mos u bë sikur nuk më njohe,

ti je engjulli im,

ti gjithë jetën më dhurove

dhe pushove në krahërorin tim.

Share: