Home I pakategorizuar Tetova i jep dekoraten e “Mirenjohjes” ambasadorit Shaban Murati

Tetova i jep dekoraten e “Mirenjohjes” ambasadorit Shaban Murati

Ne kuadrin e veprimtarive per “Javen e Dites se Flamurit” dhe te 30 vjetorit te fillimit te mandatit si Ambasadori i Pare i Shqiperise ne Maqedoni, Komuna e Tetoves i kushtoi nje dite te posacme figures dhe krijimtarise se ambasadorit Shaban Murati. Me kete rast ne emer te Komunes se Tetoves, kryetari i saj Prof.Dr. Bilall Kasami i akordoi Shaban Muratit dekoraten e “Mirenjohjes se qytetit te Tetoves”, me kete motivacion te firmosur nga Kryetari i Komunes:

“I jepet me dedikim dhe perkushtim nga qytetaret e Tetoves, per kontributin dhe angazhimin e pashoq te ambasadorit. Duke kujtuar dhe mos harruar asnjehere rolin e tij te vecante per ngritjen e qytetarise dhe ndikimin e tij vllaznor ne te gjitha segmentet shoqerore e kulturore per shqiptaret e Maqedonise. Zemrat tona do te jene gjithmone te hapura per ty dhe familjen Murati”.

Kryetari i Komunes se Kosoves i dhuroi edhe medalionin e emblemes se qytetit te Tetoves. Pastaj u zhvillua nje sesion i posacem kushtuar figures dhe krijimtarise se ambasadorit Shaban Murati. Fjalen e hapjes e mbajti Kryetari i Komunes se Tetoves, Prof.Dr. Bilall Kasami, i cili vlersoi kontributin e shquar te Ambasadorit ne zhvillimet ne Maqedoni dhe theksoi kontributin e vecante te tij ne mendimin diplomatik, gjeopolitik dhe patriotik shqiptar.

Analiza te figures dhe krijimtarise se ambasadorit Shaban Murati u referuan nga dr.Elvis Hoxha, prof.dr.Zeqir Kadriu, prof.dr.Florim Ajdini, prof.dr.Abdulla Mehmeti dhe prof.dr. Arsim Sinani.
Aktivitete u zhvilluan ne nje fryme solemne dhe vellazerore.

Share: