Home KRYESORE Delegacioni i BE-së në Shqipëri: Do ndjekim me vëmendje zbatimin e dispozitave...

Delegacioni i BE-së në Shqipëri: Do ndjekim me vëmendje zbatimin e dispozitave të reja ligjore për zonat e mbrojtura

Përfaqësuesit e Bashkimit Europiuan kanë reaguar pas miratimit në Kuvend të projektligjit për zonat e mbrojtura.

Në reagim thuhet se delegacioni i BE-së do të ndjekë me shumë vëmendje zbatimin e dispozitave të reja ligjore për zonat e mbrojtura, sipas kuadrit ligjor europian për mbrojtjen e mjedisit dhe angazhimet ndërkombëtare të Shqipërisë.

Projektligji për zonat e mbrojtura u votua mes kaosit në Kuvend me 74 vota pro.

POSTIMI I PLOTË: 

Rruga e Shqipërisë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian është e qartë. Ajo kërkon përpjekje të vazhdueshme nga qeveria dhe parlamenti për të siguruar që legjislacioni shqiptar të përafrohet me standardet evropiane.

Në kuadrin e negociatave të anëtarësimit, miratimi i ligjeve mbi çështje që mbulohen nga legjislacioni i BE-së presupozon konsultim publik të mirëfilltë dhe gjithëpërfshirës, si dhe një proces të parashikueshëm dhe transparent.

Delegacioni i BE-së do të ndjekë me shumë vëmendje zbatimin e dispozitave të reja ligjore për zonat e mbrojtura, sipas kuadrit ligjor të BE-së për mbrojtjen e mjedisit dhe angazhimet ndërkombëtare të Shqipërisë.

Share: