Home Gjeo-Ekonomia Zvicra do të mbajë konferencën e paqes në Ukrainë në qershor

Zvicra do të mbajë konferencën e paqes në Ukrainë në qershor

Qeveria zvicerane ka thënë se do të mbajë një konferencë të nivelit të lartë të paqes në Ukrainë në qershor. Sipas qeverisë, qëllimi i konferencës është të krijojë një udhërrëfyes konkret për pjesëmarrjen e Rusisë në procesin e paqes.

Por Rusia e ka bërë të qartë se nuk do të marrë pjesë në nismë.

Konferenca do të mbahet më 15 dhe 16 qershor. Zvicra kishte thënë në janar se do të organizonte një samit paqeje me kërkesë të Volodymyr Zelenskyy dhe që atëherë ka zhvilluar bisedime me BE-në, vendet anëtare të G7 dhe vende si Kina dhe India për të marrë mbështetjen e tyre.

“Aktualisht ka mbështetje të mjaftueshme ndërkombëtare për një konferencë të nivelit të lartë për të nisur procesin e paqes,” tha Këshilli Federal në një deklaratë.

360grade.al

Share: