Home 2017 December 9

Daily Archives: 9 December, 2017

IN HIS MEMORY Nga Diana Skrapari

Poetry from the book "All the world loves you" written by Diana Skrapari published in Amazon (DEDICATED TO JERZY POPIELUSZKO WHO PREACHED LOVE AND FREEDOM...

Në emër të tij Nga Diana Skrapari

Versioni anglez (Dedikuar Priftit Jerzy Popieluszko, që u vra nga agjentura sekrete polake në kohën e komunizmit në Poloni) Në një dimër të ftohtë, Në një vend...

Letër Milevës … nga Albert Einstein

Përktheu  Elona Caslli Letra e mëposhtme është një prej letrave që Albert Einstein-i i ka shkruar të dashurës së tij, Milevës, që më pas do...

Cuneo e Tirana da oggi più vicine al volo… in un click

Cuneo e Tirana, da oggi, più vicine al volo e con un “click”. Nel pomeriggio di sabato 9 dicembre, infatti, lo scalo aeroportuale di...

Çmimi ndёrkombёtar i Karlit 2018 dhe qëndrimi i Emmanuel Macron për Lindjen e Mesme

Deutsche Welle Përgatiti Diana Skrapari Presidenti francez Emmanuel Macron vlerёsohet me Çmimin e qytetit tё Ahenit Karli i Madh pёr vitin 2018 pёr merita nё unitetin...

Nderroi jete akademik Kristaq Prifti

Sot më 9 Dhjetor 2017, ka vdekur Akademik Kristaq Prifti, në moshën 85 vjeç. Prof. Dr. Kristaq Prifti ka qenë pedagog i shumë brezave...