Home Tags Kasem seferi

Tag: Kasem seferi

Ku është administrata tatimore sot? Nga Kasem Seferi

I vetmi shpjegim i besueshëm përse administrata tatimore ndeshet me vështirësi serioze është niveli i pamjaftueshëm i menaxhimit të riskut dhe për t’u përballur...

Zoti Kryeministër! A të pëlqen thënia “Dija flet, mënçuria dëgjon.”?!

“Nuk ka paqe në parti” Me ironi, populli ka thënë: “U mbars mali, polli një mi!”. Këto “ditë të Kukësit” “mali” i politikës shqiptare, u...

Ja çfarë tregon ngjarja në Kukës në lidhje me sjelljen e...

Sa respektohen të drejtat e tatimpaguesve shqiptarë në Republikën e Shqipërisë Nga Kasem Seferi Ngjarja e fundit e Kukësit lidhur me taksën e të shumëpërfolurës, politikisht,...

Ngjarja në Kukës, pjesëz e së vërtetës në Republikën e Shqipërisë

Nga Kasem Seferi Gjithnjë, këto kohë të fundit, me shkrime kam dashur t’i bëj më të ndjeshëm të gjithë ata që kanë një diplomë ekonomisti...

O shtet(ka…)rë shqiptarë shikoni si vepron bota për interes të vet!

Nga Kasem Seferi Me shumë dhimbje dëgjova një lajm që Presidenti turk Erdoan (gërma “g” o të paditur nuk gërmëzohet) tha për Kryeministrin shqiptar të...

Përse bota flet për krimin e organizuar shqiptar? Ja përgjigja e...

Krimi i organizuar është një dukuri që është shfaqur në vende, shoqëri dhe kultura të ndryshme në të gjithë botën, duke u shtrirë në...

“Vëllezër politikanë të Rozafës politikë”! Nga Kasem Seferi

Në një vend ku zotërojnë monopolet në të gjitha fushat e veprimtarisë njerëzore vetëm “real story – histori të vërtetë” nuk mund të ketë. Gjithmonë...

Lojrat politike të politikës me administratën tatimore! Nga Kasem Seferi

Pesëmbëdhjetë vjet përvojë me disa ministra që prej Genc Rulit te Shkëlqim Cani kanë qenë një “paradë” emërimesh që mund të cilësohen nga të...

Këndvështrimi ekonomik ne interes te qytetarit/qyqarit/gjynafqarit…

Analiza ekonomike e liderit dhe lidershipit politik në Shqipërinë e pas vitit 1990 – të Nga Kasem Seferi Kalimi kohor tejet i gjatë, nga një ekonomi...

Të punësosh do të thotë te kesh aftësi dhe veprimtari sipërmarrëse...

Përjashto veprimtarinë tënde “akademike” dhe politike Zoti Angjeli, askush nuk mund të shënojë ndonjë të dhënë se ke ndonjë produkt/gjë konkrete në fushën e...