Home KRYESORE Parlamenti grek aprovon Xhamine e pare ne Athine

Parlamenti grek aprovon Xhamine e pare ne Athine

Parlamenti grek ka aprovuar me shumicë votash, 206 nga 230 deputetë të pranishëm, një projektligj që do të përshpejtojë ndërtimin e xhamisë së parë zyrtare në Athinë.

Ministri grek i Arsimit ka deklaruar se, ndërtimi i saj largon rrezikun e terrorizmit islamik dhe se Greqia nuk duhet të përsërisë gabimet që janë bërë në Francë dhe Belgjikë.

“Ekzistenca e xhamive joformale është një turp për vendin dhe për myslimanët” shtoi ministri grek i Arsimit. Padyshim qe kjo zgjedhje duhet komplimentuar me dialog ka bashkejetese me ndalim vetem lufte!

Share: