Home KRYESORE IDEA dhe Instituti Kulinar Neranxi ofrojnë mbështetje te nisjes se një biznesi...

IDEA dhe Instituti Kulinar Neranxi ofrojnë mbështetje te nisjes se një biznesi pas diplomimit

Dje ne ambientet e Institutit Kulinar Neranxi projekti IDEA dhe Kompania Neranxi u ofruan dy turneve te nxënësve te kuzhinës një seminar ku u prezantuam mundësi investimi per secilin prej tyre qe ka, apo do te ketë një ide biznesi pas mbarimit te shkollës.

Seminari u moderua nga drejtoresha e Institutit Kulinar Neranxi Elona Kurti, Jetona Mytyveli drejtuese e Projektit IDEA dhe Daniela Ferhati përfaqësuese e Kompanisë Neranxi qe ju prezantuan te gjithë nxënësve te cilët formohen si chefa profesion kuzhine mundësi trajnimi dhe financimi biznesesh te reja qe mund te ideohen prej tyre.

Drejtoresha Kurti u tha pjesëmarrëseve se seminari qe realizohet se bashku me Projektin IDEA i cili mbështetet nga qeveria gjermane, është një mundësi shume e veçante për tu shfrytëzuar si një mundësi start-upi për te krijuar biznese te reja duke marre “know how”-n gjerman te punësimit.

Jetona Myteveli e Projektit IDEA pasi beri një resyme te asaj qe ky projekt ka realizuar deri tani duke trajnuar shume te rinj dhe mbështetur shume prej tyre me grante nga 4 mije euro për individë dhe deri 7 mije euro për ide biznesi me me shume se një vete, shtoi se ky projekt ofrohet gjithashtu edhe si ndërmjetëses me institucione te tjera financiare te cilët mbështesin bizneset e reja, kryesisht te moshave te reja.

“Bëhu një nga start-up inovative në Shqipëri që zhvillon kompetencat e tua sipërmarrëse dhe aftësitë në biznes. Ju përfitoni nga: 8 ditë trajnim plot gjallëri, 2 muaj këshillim dhe 2 muaj mentorim. Është koha juaj të filloni të realizoni ëndrrat tuaja në biznes! Do të jetë argëtuese – ju do jeni aktivë” – tha Myteveli qe u beri me dije nxenesve se trajnerët e këtij Projekti janë kryesisht profesionist te huaj te cilët sjellin “know how” europian tek te rinjtë shqiptare dhe i instruktojnë ata si te krijojnë idetë baze te nje plan biznesi te ri dhe si te ballafaqohen dhe te përballojnë me sukses momente te vështira “start up”-i dhe pune te suksesshme.

Biznesmeni i njohur Nikollaq Neranxi, si president i Kompanisë Neranxi qe mundësoi këtë seminar, ne fund e përshëndeti idenë e mbështetjes te biznese te reja dhe kryesisht te rinjve dhe falenderoi drejtuesit e Projekti Idea dhe te Institutit Kulinar Neranxi per kete organizim.

Neranxi u foli nxënësve për eksperiencën e tij personale dhe familjare ne rrugën e biznesit e cila, sic tha vete ai, nuk eshte e lehte, por se me vendosmëri dhe pune te palodhur ja dilet me sukses.

Kompania Neranxi për te gjithë te diplomuarit e Institutit Kulinar Neranxi ofron punësimi tek partneret e saj te shumte shqiptar dhe te huaj dhe, nxënësit me te mire i punëson ne biznesin Neranxi.

Share: